Wij zijn gespecialiseerd in het helpen van mensen die last hebben van langdurige pijn of klachten aan het bewegingsapparaat die hun arts niet kan verklaren en van mensen die onvoldoende of vertraagd herstellen van letsel, operatie of ziekte.
Die mensen helpen wij hun leven weer in eigen hand te nemen en goed leren omgaan met de beperkingen. In onze vestigingen revalideren mensen met verschillende klachten en aandoeningen. Met als gemene deler dat ze dat allemaal doen via onze interdisciplinaire en persoonlijke aanpak.
Wij helpen mensen met de volgende aandoeningen:
Chronische of langdurige pijn
We spreken van chronische pijn aan het bewegingsapparaat wanneer pijnklachten langer dan zes weken aanhouden. Mensen met chronische pijn bezoeken vaak verschillende zorgverleners in hun zoektocht naar verlichting van de pijn. Niet bij iedereen levert dat resultaat op. Dat komt omdat pijn vaak een gevolg is van factoren die negatief op elkaar inwerken.
Door langdurige pijn gaan veel mensen bijvoorbeeld minder bewegen, met een averechts effect. Want een afnemende conditie en belastbaarheid verergeren de pijn juist. Dat zorgt voor minder zin om de pijnlijke lichaamsdelen te bewegen. Op een gegeven moment houdt de pijn zichzelf in stand en wordt chronisch. Vaak heeft dit een negatieve invloed op werk en leven.
Met onze gecombineerde behandeling, waarin tegelijkertijd meerdere aspecten worden aangepakt, is een doorbraak van deze negatieve spiraal mogelijk. Patiënten krijgen weer nieuwe energie op de weg terug naar een leven waarin niet langer de pijn maar de patiënt weer de regie over zijn of haar leven heeft.
Wij helpen onder andere bij:
- Langdurige pijn aan Arm, Nek en/of Schouders (specifieke en aspecifieke KANS)
- Chronische gewrichtspijn als artrose, reuma, jicht en de ziekte van Bechterew
- Fibromyalgie
- Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten SOLK/ALK aan het houdings- en bewegingsapparaat
- Bekkeninstabiliteit
Vertraagd herstel na hersenletsel/trauma
Alles wat we doen, denken en voelen, wordt door onze hersenen bestuurd. Hersenletsel als gevolg van een ziekte of ongeval kan dus invloed hebben op al deze facetten. De gevolgen verschillen echter per persoon en zijn sterk afhankelijk van de plaats en de mate van de hersenbeschadiging. Er kunnen lichamelijke gevolgen zijn en gevolgen op gebied van het spreken en het denken. Ook veranderingen in gedrag of emoties kunnen optreden. Daarnaast komt vermoeidheid vaak voor.
Ons revalidatieteam kan u helpen uw lichaam en mogelijkheden weer zo goed mogelijk te benutten en u leren om te gaan met uw beperkingen op een manier die bij u past. Omdat de gevolgen van hersenletsel heel verschillend kunnen zijn, wordt het revalidatieprogramma aan uw persoonlijke situatie aangepast. Onder leiding van een revalidatiearts werkt ons revalidatieteam samen met u aan herstel op meerdere fronten. Doel van de revalidatiebehandeling is om u zelfstandig en met veerkracht met uw klachten te leren omgaan.
Wij helpen onder andere bij:
- Whiplash Associated Disorder (WAD)
- Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
- Beroerte of herseninfarct (CVA)
Vertraagd herstel na operatie
Jaarlijks ondergaan tienduizenden Nederlanders een operatie. Die kunnen variëren van relatief eenvoudige tot zeer complexe operaties. Vaak zijn operaties noodzakelijk vanwege een ziekte die iemand doormaakt of eerder heeft doorgemaakt. Ziektes die soms een ernstige inbreuk plegen op een leven, lichaam, conditie, spieren en emoties.
Veel mensen bewegen de eerste tijd na een operatie (veel) minder. Daardoor worden spieren zwakker, gaat iemands conditie achteruit en kosten dingen steeds meer moeite. Dat resulteert in minder zin om dingen te doen en in een slecht gevoel, waardoor mensen minder goed voor zichzelf zorgen en (langzaamaan) in een negatieve spiraal terecht komen. Veel mensen blijven hiermee rondlopen en door de negatieve invloed op hun dagelijkse leven en werksituatie, ontstaan ook nog stress- en spanningsklachten.
Patiënten willen graag, maar kunnen of durven niet meer datgene wat ze normaal zou willen. Vaak is deze situatie het gevolg van een combinatie van lichaam, gevoel, gedachten, gedrag en soms ook de directe omgeving, die negatief op elkaar reageren. Het revalidatieteam kan de neergaande trend doorbreken. Het doel van het traject is om het lichamelijk welbevinden en mogelijkheden te optimaliseren en mensen zelfstandig en met veerkracht met eventuele beperkingen om te leren gaan.
Wij helpen bij vertraagd herstel, onder andere na een:
- Operatie aan de wervelkolom zoals hernia, foramenvernauwing, kanaalstenose en spondylodese
Vertraagd herstel na ziekte
Bij Revalide kunt u terecht voor poliklinische interdisciplinaire revalidatie indien er sprake is van vertraagd herstel na ziekte. Veel mensen ervaren, onafhankelijk van de duur van hun ziekte, langdurig klachten die zich uiten in diverse lichamelijke en psychische problemen. U wilt uw activiteiten in het dagelijks leven weer oppakken, maar merkt dat u hierin belemmerd wordt.
Ons revalidatieteam kan u helpen uw lichaam en mogelijkheden weer zo goed mogelijk te benutten, waardoor u weer balans ervaart in wat u kan doen versus wat uw wensen zijn. Omdat de gevolgen van een ziekte heel verschillend kunnen zijn, wordt het revalidatieprogramma aan uw persoonlijke situatie aangepast. Onder leiding van een revalidatiearts werkt ons revalidatieteam samen met u aan herstel op meerdere fronten. Het doel van de behandeling is om de neerwaartse spiraal om te buigen en u de regie terug te geven over uw eigen leven.